Welke wandmogelijkheden zijn er voor jouw veranda?
blog2-header-gerve-verandas

Welke wandmogelijkheden zijn er voor jouw veranda?

11 januari 2024

Met wanden kun je jouw veranda een eigen uitstraling geven. Een houten zij- of achterwand is bijvoorbeeld een echte sfeermaker en zet de toon voor de ruimte. Daarom is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken.

Wanneer je wanden toevoegt aan je overkapping ben je beter beschut tegen de weersinvloeden. Ze blokkeren de wind en voorkomen invallende regen. Daarnaast brengen wanden heel veel sfeer in de ruimte en zorgen ze voor privacy. Een achter- of zijwand is tevens een perfecte oplossing om bijvoorbeeld een niet zo mooie muur te maskeren.

Welke wanden zijn er?

1.Glazen schuifwanden

De glazen schuifwand is de meest gekozen wand voor een overkapping. Vooral omdat je met deze wand volledig vrij zicht op de tuin houdt en tegelijk super flexibel bent. Je kunt de wand namelijk heel eenvoudig open en dicht schuiven. Met mooi weer heb je een volledig open overkapping, met slecht weer sluit je de panelen voor meer beschutting. In onze showroom hebben wij diverse glazen schuifwanden, waaronder ook geïsoleerde schuifwanden. Wil je meer privacy? Kies dan voor een schuifwand van melkglas.

Glazen schuifwanden

2. Glazen vouwwanden

Wil je extra isolatie? Kies dan voor glazen vouwwanden. Deze zijn verkrijgbaar in enkel, dubbel of triple glas. Vouwwanden zijn scharnierend aan elkaar verbonden en kunnen met één hand als een harmonica in elkaar gevouwen worden. Let er bij de inrichting van jouw overkapping wel op dat de wanden naar binnen toe scharnieren. Ze nemen hierdoor iets meer ruimte in beslag.

Meer over vouwwanden 

3. Houten zij- en achterwanden

Met houten wanden voeg je sfeer toe aan je overkapping! De wanden hebben een warme uitstraling en zijn in vele soorten verkrijgbaar. Robuust en natuurlijk, modern, klassiek. Bij Gervé heb je keuze uit meer dan dertig soorten, vervaardigd van duurzaam hout. Zo is er altijd een wand die bij jou past. Indien gewenst kunnen we de wanden ook isoleren.

Houten zij- en achterwanden zijn ook de perfecte manier om meer privacy te creëren en om minder mooie muren te maskeren. Bijvoorbeeld de wat verouderde schutting die aan de zijkant van de overkapping grenst. Of misschien vind je de bakstenen achtergevel van jouw woning toch niet zo sfeervol in de overkapping. Door er een houten wand tegenaan te plaatsen verander je de sfeer in een handomdraai!

Deze tuinkamer heeft een robuuste zijwand van thermisch gemodificeerd hout.
Aan de binnenzijde is de wand glad afgewerkt en in een grijze tint geschilderd, voor een rustige, natuurlijke uitstraling.

 

4. Steellook zijwand

Houd je van een industriële stijl? Dan kun je ook nog kiezen voor een steellook zijwand. Deze is voorzien van een vakwerk indeling, waardoor de wand zijn charme krijgt. Een mooie sfeermaker in de tuinkamer, die je beschermt tegen de weersinvloeden.

Bezoek de showroom